Veteranen Armada

Armada veteranen van 1973-2003Door Harrie ClaessenDe veteranen van Armada werden opgericht in het jaar 1973 door Frans Notermans, Rang Savelkoul, Harie Erkens en Leo Leenders. Wekelijks werden op zaterdagmiddag de wedstrijden afgewerkt tegen Belgische, Duitse en Limburgse clubs. Na de wedstrijden werd in het clublokaal van de thuisspelende vereniging een koffietafel gegeven en een dobbelwedstrijd voor een fles sterke drank. Sportief hoogtepunt was ieder jaar het spelen van het Swentiboldtoernooi dat drie keer door de Armadezen werd gewonnen. Op 15 mei 1998 werd het 25 jarig bestaan feest van de veteranen van Armada gevierd. Onze sponsor Leo Corten zorgde dat we in prachtige nieuwe tenues mochten spelen met de originele Armada kleuren en logo. Het programma op vrijdag was een wedstrijd tegen de All-Stars van Fortuna die we nipt met 9-0 verloren. De enige jubilaris Chel Demandt kreeg voor zijn 25 jarig lidmaatschap ook een klein presentje aangeboden door de veteranen hij was zo trots als een pauw. De oprichters werden ook in de bloemetjes gezet. Tevens hadden we alle oud veteranen aangeschreven voor deel te nemen aan de koffietafel. Hier werden diverse wedstrijden van vroeger nog een keer overgespeeld achter het gebak en de koffie. Na de koffietafel werd nog tot in de kleine uurtjes onder het genot van enkele glaasjes en hapjes het feest voortgezet.Ieder jaar werden er uitstapjes, fiets en wandeltochten georganiseerd zoals:De uitstapjes naar Parijs, Antwerpen, Neeltje Jans, Jenever Museum in Hasselt, PSV stadion, Geiten fokkerij in Heusden, Wijngoed Fromberg, Heemtuin Valkenburg, Arcen, Trappisten proeverij in herberg de Swaen Voerstreek, Oeterdal met boottocht op de Zuidwillemsvaart, wandeltocht Ardennen, kerstmarkt in Dusseldorf, Mondo Verde, Huifkartocht in Herkenbosch, Rondleiding Maastricht.En de vele weekends naar Zuchen, Winterberg, Weidenbach, Deudesfeld, Hergarten, Heimbach, Epen en in 1999 het absoluut hoogtepunt in Ferschweiler waar we met een groep van 39 personen verbleven. Nog enkele mooie herinneringen om nooit te vergeten:In Ferschweiler waar we bezoek kregen van de legendarische Gento daar is zeer lang over nagesproken.Onze Clublokalen bij Mia Schoutrop, De Witte, Het Jachthoes en Café Central waar tot in de late uurtjes werd doorgezakt.In een wijngoed in de Kempen waar de wijn van sleepruimen werd gemaakt.In Winterberg waar onze Theo met zijn sandalen door de meter hoge sneeuw liep.Ger zal nooit meer vergeten de ballen controle in “Cafe Das Schif” in Winterberg.De boottocht met de omgedraaide bus in het Oeterdal. De brand in Deudesfeld bij “Tring”.De “paal” van Albert in Beek.De outfit van Theo waar zijn knaapje uit hingDe beroemde rotonde van Chel waarbij we maar liefst vier maal op uit kwamen.Foto van 1979 Eerste rij (van links naar rechts) L.Leenders, J.Esser,P.Schoutissen, W.Tholen, H.Erkens, F.Notermans, M.Queis, J.Dieteren, Tweede rij (van links naar rechts) J.Schoutrop (sponsor), H.van Neer, C.Maas, M.Storms, H.van der Zanden, H.v.d.Bergh, J.v.d.Bergh, M.Demandt en H.Mulleners Foto van 1986 boven van links naar rechts: mevr.Schoutrop-Apie Janssen-Harrie Erkens-Chel Demandt- Lei Leenders-Jo v.d Bergh-Harie v.d.Bergh, Peter Schoutrop. Onder van links naar rechts Jan Kitzen-Ger Spee-Frans Notermans-Jo Dieteren-Marcel Ques en Harrie ClaessenFoto uit 1990 van de Armada veteranen, boven van links naar rechts Theo van der Knaap-Harie Erkens-Mat Storms-Henk Kitzen-Harrie Claessen-Jan Kitzen-Crit Peeters-Nick Hoofwijk-Arno Zelissen-Chel Demandt-Appie Jansen-Leo Corten-Marcel Qeuis-Jean Schreurs-Jo Dieteren Ger Spee-Peter Schoutissen en Frans Notermans.Oud Armadezen die na 2003 samen nog diverse activiteiten organiseren Harrie Bruisten-Harrie Claessen-Marlies Schoutissen-Marion Schreurs-Martin Meuwissen-Jean Schreurs-Ger Spee-Nel Spee-Leo Corten-Henk Kitzen-Bella Corten-Chel Demandt-Marina Claessen-Ine Meuwissen-Ans Kitzen-Graziëlla Bruisten-Marij Demandt en fotograaf Peter Schoutissen.

Veteranen Armada 1998 Van links naar rechts: Leider Harrie Claessen - Sponsors Bella en Leo Corten - Henk Kitzen - Ger Spee - Rene Meekels - Chel Demandt - Arno Zelissen - Mat Storms - Henk Prins - Peter Schoutissen - Jean Schreurs - Frans Peeters - John Goores - Jo Dieteren - Marcel Qeuis en Dre Biesmans. Niet op de foto Martin Meeuwissen en Jo Smeets.

Meer over veteranen klik hier...