Armada van 1980-1982

Armada van 1980-1982Door Will J.Poulissen, Rene Mertens en Harrie Kitzen.Tot de hoogtepunten van het seizoen behoorde ook de organisatie van het tiende supporterstoernooi. Aangezien het ging om het tweede lustrum werd dit toernooi omlijst met een receptie voor de kampioenen en vonden er diverse dansavonden plaats. Het feest sloeg geweldig aan bij de Beegter bevolking, die door een enorme belangstelling van haar meeleven blijk gaf. Al met al kon secretaris Driessen dan ook een juichend jaarverslag “componeren”. De oud gest van weleer kwam weer langzaam maar zeker om de hoek kijken. Dat bleek onomstotelijk in het seizoen 1980-1981. Het eerste elftal had Qua spelersmateriaal geen aderlating behoeven te ondergaan. De competitiestart was dan ook veelbelovend. Weliswaar moest de ploeg daarna met een kleine inzinking afrekenen, maar andermaal op toeren was er geen houden meer aan. Op 10 mei 1981 viel tenslotte de beslissing in de uitwedstrijd tegen St.Joost. De Middenlimburgers werden met 5-0 afgestraft, waarna in het Armadakamp de champagne rijkelijk vloeide om het kampioenschap in de eerste klasse Afdeling Limburg en promotie naar de vierde klasse KNVB te vieren. Na terugkeer in Grevenbicht volgde er een ware triomftocht per bus door het dorp. Het werd een grandioos kampioensfeest in het kader waarvan ook het Supporterstoernooi ’81 plaatsvond. Sportief en financieel was dit elfde toernooi weer een geweldig succes.10 mei 1981 Armada 1 kampioen na een 0-5 overwinning in St.JoostOok voor SSOK, dat uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Op jacht naar de kampioenstitels lieten zich ook de jeugdige Armadezen niet onbetuigd. Er was sprake van een ware kampioenenregen in de vereniging B1,C1 en C2 behaalden in hun klasse de titel, waarbij C1 zelfs na 16 wedstrijden een doelgemiddelde van 99-15 etaleerde. Helaas werd het succesvolle seizoen overschaduwd door het overlijden van twee steunpilaren: Jac van de Bergh (vroegere penningmeester) en Jose Offermans-Stoffels (clublokaalhoudster).Binnen een tijdsbestek van twee weken gingen beiden in april 1981 heen. In de loop van veel jaren hadden zij Armada een warm hart toegedragen en zeer veel voor de vereniging betekend. Gesterkt door het succes van het kampioenschap en de promotie naar de vierde klasse KNVB begon Armada 1 opgewekt aan het seizoen 1981-1982. De vereniging telde intussen 237 leden: 138 senioren, 61 junioren en 40 pupillen. Onder leiding van trainer Maan van Neer luidde het parool de plaats in de vierde klasse te behouden. Door vakantiespreiding kon het eerste elftal echter niet optimaal sterk aan de start verschijnen. Toch startte Armada in het nieuwe seizoen met een overwinning van 2-0 in de uitwedstrijd tegen GVCG uit Guttecoven. Daarmee veroverde de ploeg de leiding en handhaafde zich daarna in de kopgroep. De successen maakten de Armadezen bekend van Eijsden tot Mook. Zeker na het behalen van het kampioenschap op 17 mei 1982 in de uitwedstrijd tegen Rios uit Pey Echt. De Armadezen wonnen het duel met 2-0 en promoveerde andermaal naar de derde klasse. Tot dit kampioensteam behoorden de volgende spelers: Frans Hoofwijk, Arno Zelissen, Henk Kitzen, Bert Wassenberg, Rene Meekels, Jos Thissen, Leen Kiers, Jo Storcken, Frans Korste, Peter van de Bergh, Leo Corten, Harry Kitzen, Jan Kitzen, Jac Hoofwijk. In twee seizoenen had Armada het verloren terrein weer goed gemaakt. Een unieke prestatie waarvan vriend en vijand in heel Limburg opkeken. Geen wonder dat Grevenbicht weer helemaal hodel de bodel was en het feest gedruis tot ver buiten het dorp te beluisteren viel. De vreugde werd nog verhoogd door dat Armada ook beslag had weten te leggen op de eerste plaats in de competitie voor de trompetterbal. Een sportief gebeuren dat voor het eerst was opgezet door weekblad “De Trompetter”. Het leverde Armada niet alleen de wisseltrofee op, maar ook een beker van café Pax uit het Belgische Maaseik. Genoemde successen waren meer dan voldoende om de vreugde en feeststemming in Grevenbicht naar een ongekende hoogtepunt te drijven. De kampioenen werden grandioos ingehaald en muzikaal begeleid door de beide plaatselijke harmoniëren. Temidden van al het feestgedruis kon het welhaast niet uitblijven, dat het inmiddels traditioneel Supporterstoernooi de vorm aannam van een waar volksfeest. Kampioen 1e klasse afd. limburg boven van links naar rechts: Henrie Coumans-Rene Meekels-Harie Kitzen-Jos Thissen-Jean Lemmens-Jos van de Bergh-grensrechter Nick Opgenort-trainer Herman van neer-verzorger Arno Heusschen-Leen Kiers-Ger Storcken-Jo Storcken-Jack Hoofwijk-henk Kitzen-Jan Kitzen-Mat Tholeleider Leo Corten-voorzitter Wil Tholen-Leo Corten-Ron Smeets-Daniel Corten-Frans Korste-Frans Hoofwijk-Theo Goossens en Jan Janssen. Kampioen in 4e klasse boven van links naar rechts:Jack Hoofwijk, Jo Storcken, Bert Wassenberg, Jos Thissen, Leen Kiers, Rene Meekels, Theo Goossens, Jan Kitzen, Leo Corten, trainer Maan van Neer, leider Ger Driessen, Arno Heusschen,Arno Zelissen, Jan Janssen, Harie Kitzen, grensrechter Nick Opgenort, voorzitter Wiel Tholen, Henrie Coumans, Peter van de Bergh, Daniel Corten, Frans Hoofwijk, Frans Korste, Henk Kitzen en Jos van de Bergh.